АРМА Страховий брокер

Один страховик добровільно відмовився від ліцензій та одного брокера виключено з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів

Національний банк України анулював ТДВ “СК “СОЮЗ-ДНІПРО” (ЄДРПОУ 35341947) всі ліцензії на підставі заяви страховика.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 24 вересня 2021 року.

ТДВ “СК “СОЮЗ-ДНІПРО” мало 14 ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування за різними видами страхування.

Відповідно до останньої поданої страховиком звітності станом на 30 червня 2021 року обсяг страхових премій ТДВ “СК “СОЮЗ-ДНІПРО” становив 1 950 тис. грн, а вартість активів – 20 120,4 тис. грн. 57,6% страхового портфеля страховика становило страхування наземного транспорту (крім залізничного). Частка ринку компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування становила 0,01%.

За інформацією страховика, станом на 2 вересня 2021 року ТДВ “СК “СОЮЗ-ДНІПРО” не мало невиконаних (прострочених) зобов’язань за договорами страхування.

3 вересня 2021 року ліцензії страхової компанії були тимчасово зупинені в результаті застосування заходу впливу за недотримання впродовж тривалого часу нормативу платоспроможності та достатності капіталу. Це передбачено Положенням про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика, затвердженого розпорядженням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, від 07 червня 2018 року № 850. Компанія не усунула зазначені вище порушення на дату ухвалення рішення.

На цьому ж засіданні Національний банк ухвалив рішення про виключення з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “УПРАВЛІННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОЮ СТРАХОВКОЮ-УЄС” (ЄДРПОУ 43270195) на підставі поданої ним заяви.

Першоджерело: https://bank.gov.ua/ua/news/all/odin-strahovik-dobrovilno-vidmovivsya-vid-litsenziy-ta-odnogo-brokera-viklyucheno-z-derjavnogo-reyestru-strahovih-ta-perestrahovih-brokeriv

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *